Wednesday, May 9, 2012


Ungu – Syukur (Alhamdulillah)

Intro : C G Em D C G D C G



    C            G                Em            D

Selalu ku sakiti engkau dengan dosaku

          C                G                  Em                D

Ku balas segala kebaikanmu dengan kekurangan

     C         G               Em           D

Tiada pernah ku menyadari semuanya

            C                  G             D           G

Bahwa nafas yang ku hirup adalah kuasamu



Reff :

       C       G       Em             D

Alhamdulillah ku syukuri semua

       C                G              Em                 D

Terima kasih ku ya Allah atas indahnya hidup

       C       G       Em             D

Alhamdulillah ku syukuri semua

        C              G                      D              C     G

Terima kasih ku ya robbi atas rakhmat dalam hidupku



   C                      G            Em              D

Selalu ku tingalkan engkau dengan khilafku

           C                G                    Em              D

Ku balas segala kemurahanmu dengan keburukan

     C         G               Em           D

Tiada pernah ku menyadari semuanya

            C                  G             D           G

Bahwa nafas yang ku hirup adalah kuasamu



Balik ke Reff

Interlude : Am C G Am C G 2x D E



      D        A      F#m            E

Alhamdulillah ku syukuri semua

       D               A             F#m                E

Terimakasih ku ya Allah atas indahnya hidup

      D        A       F#m           E

Alhamdulillah ku syukuri semua

       D                A                     E              D      A

Terima kasih ku ya robbi atas rakhmat dalam hidupku



Lirik dan chord Ungu – Syukur (Alhamdulillah) berasal dari blogmusikku.blogspot.com

Saturday, April 14, 2012

Thursday, July 21, 2011

hacker vs cracker

Dua istilah ini paling sering disebutkan ketika kita berbicara mengenai keamanan data. Hacker dan cracker dianggap sebagai orang yang bertanggung jawab atas pelbagai kes jenayah komputer (cybercrime) yang semakin marak dewasa ini. Padahal jika kita mau melihat siapa dan apa yang dilakukan oleh hacker dan cracker, maka anggapan tersebut bisa dikatakan tidak 100% benar.

Hacker adalah sebutan untuk mereka yang menggunakan keahliannya dalam hal komputer untuk melihat, menemukan dan memperbaiki kelemahan sistem keamanan dalam sebuah sistem komputer ataupun dalam sebuah software. Keputusan pekerjaan mereka biasanya dipublikasikan secara luas dengan harapan sistem atau software yang didapati memiliki kelemahan dalam hal keselamatan dapat disempurnakan di masa yang akan datang.Sedangkan cracker memanfaatkan kelemahan-kelamahan pada sebuah sistem atau software untuk melakukan tindak kejahatan.

Dalam masyarakat hacker, dikenal hirarki atau tingkatan. Hacker menduduki tempat kedua dalam tingkatan tersebut dan cracker berada pada tingkat ketiga. Selain itu masih ada beberapa tingkatan lain seperti lamer (wanna be). Berbeza dengan hacker dan craker yang mencari dan menemukan sendiri kelemahan sebuah sistem, seorang lamer menggunakan hasil temuan itu untuk melakukan tindak kejahatan. Seorang lamer biasanya hanya memiliki pengetahuan yang sedikit mengenai komputer terutama mengenai sistem keamanan dan pemrograman. Dalam komuniti hacker, lamer merupakan sebutan yang bisa dibilang memalukan.

Seorang hacker memiliki tujuan yaitu untuk menyempurnakan sebuah sistem sedangkan seorang cracker lebih bersifat destruktif. Umumnya cracker melakukan cracking untuk menggunakan sumber daya di sebuah sistem untuk kepentingan sendiri.

Wednesday, June 29, 2011

Prank kawan (CD/DVD DRIVER)

ok berkenaan code nie..

coding nie akan wat CD/DVD DRIVER korg TERBUKA AUTOMATIK and TAK BOLEH TUTUP.

hehehe!

nie coding dier!


Set oWMP = CreateObject("WMPlayer.OCX.7")

Set colCDROMs = oWMP.cdromCollection

do

if colCDROMs.Count >= 1 then

For i = 0 to colCDROMs.Count - 1

colCDROMs.Item(i).Eject

Next

For i = 0 to colCDROMs.Count - 1

colCDROMs.Item(i).Eject

Next

End If

wscript.sleep 5000

loop

camne nak gune bende nie?

ok senang jew..

mule2 copy coding kat atas nie..

pastu gi bukak NOTEPAD kemudian PASTE kan coding nie..

then save kan coding nie dengan name..

TRIPPZ.VBS (name sebelum .vbs 2 xkisah pon k)

PASTIKAN kat bahagian SAVE AS TYPE tukarkan kepada ALL FILES ok..

then dah save..

cube gi kat tempat kite save 2..

kemudian tekan bende 2 tgk ape jadi!

hahahahaha!

sampai bile2 pon x kan tertutup CD/DVD DRIVER tu ok!

hehehehe!

bestkan bende nie?

kot nak mendajal member2 boleh r doe!

P/S-Care nak HENTIKAN bende nie senang jew..Deleted files yang kite buat tadi then tros restart / shut down PC / LAPTOP ok!

enjoy and SAVE SUFRING MY FRIENDS!



**Credit to : atika SHC

Wednesday, April 6, 2011

Targeting dribble

True is,i need this shoe and if anyone like to dribble ,this is the right shoe



Monday, March 14, 2011

They are?????

Artic monkeys and Foo Fighters will release new album and foo fighters is about to release a documentary about their band in 15 years and how dave grohl starting the band after kurt cobain dead



Artic Monkeys








video
Foo Fighters Trailer

Friday, November 26, 2010

Mendustakan



(Lalu dikatakan kepada mereka): Inilah Neraka Jahanam yang selalu orang-orang yang berdosa mendustakannya. Mereka (terus diseksa) berulang-ulang di antara api Neraka dengan air yang menggelegak yang cukup masak panasnya! Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan

Ar-Rahman ( surah 55 : ayat 43-45 )